Po zvládnutí prvej fázy v ketónovej diéte na vás čakajú ešte dve obdobia, ktoré sú však o čosi menej náročné. Prečo? Pretože si konečne budete môcť dopriať aj varené dobroty. Samozrejme, že nemôžete vbehnúť do rýchleho občerstvenia a jesť bez ladu a skladu. Aby ste takto nezhrešili, prinášame vám pár chutných typov na jedlá, na ktorých si pochutnáte, no zároveň si neuškodíte.
Pre milovníkov hydiny
Už v druhej fáze bielkovinovej diéty môžete konzumovať sto až stopäťdesiat gramov mäsa denne. Aby ste nič nepokazili, toto množstvo môžete prekročiť, a to oboma smermi, iba o tridsať gramov. Jedno z vhodných druhov je hydina, ideálne morčacie a kuracie mäso. Z neho si môžete pripraviť napríklad pošírované kura na bylinkách, restovanú hydinovú pečeň s jarnými fazuľkami, prírodný morčací steak s grilovanou zeleninou alebo kuracie prsia čínsky spôsob s rastlinnými klíčkami. Nezabúdajte na to, že hydinové mäso nesmie mať na sebe kožu.
Hovädzie aj zverina sú povolené
Od druhej fázy môžete jesť aj chudé hovädzie a zverinové mäso a teľacinu. Jednoznačne najlepšími pochúťkami z týchto druhov mias, sú steaky. Bolo by zbytočne uvádzať rôzne recepty, pretože TEN najlepší steak, si každý robí podľa seba. Vždy si však ku kúsku mäso doprajte poriadnu dávku zeleniny, ktorú nezabudnite dobre osoliť a pokvapkať olivovým olejom. Takto dodáte telu potrebnú soľ a omega mastné kyseliny. Pri príprave jedál sa nemusíte obmedzovať v používaní byliniek ani korenia.
Ryby, rybky, rybičky
Povolené sú aj ryby. V tomto prípade sú lepšie tie naše, teda sladkovodné, konkrétne pstruh a zubáč. Môžete si ich ugrilovať alebo upiecť. Ani v tomto prípade nezabúdajte na maximálne povolené denné množstvá. Zo spomínaných rýb môžete zjesť stopäťdesiat gramov za deň. Ak by ste mali chuť skôr na halibuta alebo kalamáre, maximálne povolené množstvo je len sto gramov.